Particulieren  worden jaarlijks “verblijd” met de beruchte blauwe envelop, waarin de “uitnodiging” tot het doen van de aangifte Inkomstenbelasting zit.

Door de invoering van een aantal toeslagen is de situatie er niet overzichtelijker op geworden in de afgelopen jaren. Een grote hoeveelheid (voorlopige) aanslagen en (voorschot-) beschikkingen is voor ongeveer negen miljoen Nederlanders een inmiddels vast ritueel, maar menigeen ziet door de bomen het bos niet meer en neemt maar aan dat de fiscus onfeilbaar is!

Daar komt bij, dat  veel particulieren geen  idee hebben van begrippen als het “boxhoppen”, “middeling” en “negatief  loon”, terwijl dat regelingen zijn die door de belastingdienst niet automatisch worden toegepast, maar waar wij wél alert op zijn.
Naast het vlak van de Inkomstenbelasting en toeslagen bestrijkt ons werkterrein  ook de fiscale kanten van (aangiften) erf- en schenkbelasting en kunt u bij ons terecht voor “taxplanning”.

Prijzen voor particuliere cliënten :

Aangifte IB 2017:

- E- of T-biljet

- P-biljet met giften/ziektekosten   en/of andere aftrekposten

- P-biljet met box 3 (vermogen)

- F-biljet

- aanvragen/wijzigingen toeslagen

€ 115,00

€ 150,00


€ 175,00

€ 211,75

€   80,00

Dient ook aangifte te worden gedaan voor een fiscale partner, dan geldt daarvoor een opslag van 50% van de bovengenoemde tarieven.

Afspraak maken?

Indien u een afspraak wilt maken of informatie wilt, neem dan contact met ons op.